Mandel och nougatkaka
Denna kaka är mycket krämig och rikligt nougat smakande. Passar fint till ett kaffe kalas, om man nu har det nuförtiden (skulle inte banga).
Receptet hittade jag i boken Två systrars söta! Enjoy!
4 delade ägg
400 g grovriven mandelmassa
100g smält smör
1 tsk bakpulver
125g nougatmassa
mandelspån
Sätt ugnen på 175° C. Smörj och bröa en rund bakform. Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Lått svalna på galler.
Smällt nougatmassa i en skål över vattenbad och bred ut över hela kakan, även på sidorna. Strö över mandelspånen.
Receptet hittade jag i boken Två systrars söta! Enjoy!
4 delade ägg
400 g grovriven mandelmassa
100g smält smör
1 tsk bakpulver
125g nougatmassa
mandelspån
Sätt ugnen på 175° C. Smörj och bröa en rund bakform. Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Lått svalna på galler.
Smällt nougatmassa i en skål över vattenbad och bred ut över hela kakan, även på sidorna. Strö över mandelspånen.
Kommentarer
Trackback