Hallongrottor for the win
Gaaaaah hallongrottor är jättegoda! De här grottorna har de perfekta konsistensen och den hemmagjorda hallonsylten passar utmärkt! Dessa klassiska kakor borde bakas oftare och är super enkla att göra innan man får besök.
Hallongrottor:
3,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 g smör
hallonsylt
Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Rulla till små kulor, det blir ungefär 30 bollar.
Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.
Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.
Hallongrottor:
3,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 g smör
hallonsylt
Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen, för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Rulla till små kulor, det blir ungefär 30 bollar.
Lägg kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, enklast om man spritsar i sylten.
Grädda mitt i ugnen i 10–15 minuter.
Kommentarer
Trackback