Fish Nuggets
Tjena tjena! Söndagens middag blev riktigt lyckad. Det blev en super enkel men god rätt. Ni har väl hört om chicken nuggets men fish nuggets då? Det är en rolig variant av fiskpinnar och fish n chips.
Det som var så gott med det här receptet var hettan från chillin och smaken av den goda fisken! Perfekt för en vardag när man inte orkar göra så mycket men ändå vill ha något gott.
Fish nuggets med klyftpotatis:
500 g bitar torsk eller sejfilé
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
0,5 dl sesamfrön
3+3 msk olja till stekning
Rostad klyftpotatis:
2 klyftade bakpotatisar
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpannan och ringla över olivolja, salta. Ställ in i ugnen i 30 minuter tills de är mjuka och fått färg.
Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbröds blandningen.
Hetta upp 3 msk olja i en stekpanna. Stek hälften av fiskentills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken. Servera med klyftpotatis och ketchup.
Det som var så gott med det här receptet var hettan från chillin och smaken av den goda fisken! Perfekt för en vardag när man inte orkar göra så mycket men ändå vill ha något gott.
Fish nuggets med klyftpotatis:
500 g bitar torsk eller sejfilé
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
0,5 dl sesamfrön
3+3 msk olja till stekning
Rostad klyftpotatis:
2 klyftade bakpotatisar
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisklyftorna på bakplåtspapper i långpannan och ringla över olivolja, salta. Ställ in i ugnen i 30 minuter tills de är mjuka och fått färg.
Torka av fisken med hushållspapper. Vänd fiskbitarna i mjöl. Vispa upp ägget lätt. Blanda ströbröd, paprikapulver, chilipulver och sesamfrön. Doppa de mjölade fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbröds blandningen.
Hetta upp 3 msk olja i en stekpanna. Stek hälften av fiskentills de fått färg, vänd dem och stek andra sidan, cirka 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper. Gör likadant med resten av fisken. Servera med klyftpotatis och ketchup.
Kommentarer
Postat av: Emma
Det låter precis gott! Dem ska jag försöka nästa gång jag är jag är sugen på McNuggets
Postat av: Clara Jensen
Ser mycket bra ut! McDonalds är nu certifierade..
Trackback