Svartvinbärspaj
Här är en jättegod sommarpaj som har en grym balans mellan syrligt och sött, den söta pajdegen mot de syrliga bären. Är godast med en kula glass men går att ha vispgrädde också. Sen är den superenkel att göra, så det krävs inte så mycket av en. Njut!
Svartvinbärspaj:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått bakpulver
1/2 dl socker
5-6 dl svart eller röda vinbär
1 dl socker
1 /2 dl potatismjöl
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Rör om och häll i smöret. Arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en osmord form.
Fyll med bären varvade i socker och potatismjöl.
Grädda i 25-30 minuter.
Svartvinbärspaj:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått bakpulver
1/2 dl socker
5-6 dl svart eller röda vinbär
1 dl socker
1 /2 dl potatismjöl
Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Rör om och häll i smöret. Arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en osmord form.
Fyll med bären varvade i socker och potatismjöl.
Grädda i 25-30 minuter.
Kommentarer
Trackback