Chocolate

När Catti fyllde år var det självklart att en tårta skulle bakas! Choklad funkar för alla och är det säkra kortet, sen är det också hur gott som helst. Den kakan jag gjorde var väldigt fluffaktig och chokladrik, mycket mumsig! Hope you enjoy my dears.

Chokladig Chokladtårta:
250g smör
2,5 dl farinsocker
2,5 dl mjölk
100 g choklad, mörk
4 st äggulor
4 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
4 st äggvitor

Fyllning
2 msk kaffe, starkt, bryggt espressokaffe
50 g choklad, mörk
75 g smör
1 dl florsocker, (60 g)

Glasyr
150 g mörkchoklad
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl creme fraiche

Sätt ugnen på 175°. Rör samman smör och socker till en mjuk jämn massa. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med chokladen tills den smält.
Låt blandningen svalna. Rör ner äggulorna en i taget i smör- och sockerblandningen.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda ner det samt den avsvalnade chokladmjölken i smörblandningen lite i taget.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda ner det i smeten.
Kläm fast ett smörpapper i botten av kakformen. Smöra och mjöla kanterna.
Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 50 minuter. Låt den svalna något innan den tas ur formen och får kallna på galler.
Fyllning: Lägg kaffe och choklad i en skål över hett vattenbad. Låt chokladen smälta helt. Låt det svalna lite grann. Rör samman smör och florsocker i en skål och rör därefter ner den smälta choklad- och kaffeblandningen. Dela kakan i 2 bottnar och lägg fyllningen emellan. Lägg ihop kakan.
Glasyr: Smält chokladen i en skål i ett hett vattenbad. Låt chokladen smälta helt och blanda ner florsocker och vaniljsocker. Blanda ner creme fraiche lite i taget. Blanda om till en jämn blank smet. Täck tårtans kanter och ovansida med glasyr och ställ tårtan kallt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0