Devils Chocolate Cake

Titeln säger allt! En fluffig chokladkaka med chokladkräm (ganache) fyllning och täcke. Sen att toppa det med färska jordgubbar, det är verkligen pricken över i-ett. Just nu kostar de 9 kr packetet på Pris Extra, så värt det!
Många choklad kakor med kräm kan oftast bli väldigt mäktiga och lite too much choklad. Men den här har den perfekta brytningen. Jag hoppas ni bakar och njuter för det här är en upplevelse du inte vill missa!

Devils Chocolate Cake:


200 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten

Chokladkräm:
500 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
150 g smör

Sätt ugnen på 175 °. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 2 liter.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda torra ingridienser och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Vispa till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min eller tills en provsticka är torr.
Låt kakan svalna på galler.

Gör under tiden i ordning chokladkrämen. Smällt chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vattenbad. Låt svalna helt. Det här momentet är jätte viktigt, för om man inte låter det bli kallt blir konsistensen helt fel. Vispa sedan med elvisp i några minuter tills en slät kräm. När den är klar ska den ha en lätt gräddig konsistens och färgen skall ha ljusnat.
När kakan är kall, skär den i två bottnar och bred chokladkrämen på den undre delen. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen över hela kakan, även på sidorna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0