Biscotti

Biscott är som skorpor, de är ofta smaksatta med mandel eller choklad, och kommer från italien. Själv tycker jag inte om dessa kakor för de är alldeles för torra och smakar inte tillräckligt, men mina föräldrar gillar dem och älskar att doppa dem i deras kaffe.

P.S. Nu är det sommarlov!!

Biscotti: 45 skorpor
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/4 dl skållad och skalad mandel
60 g hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Tillsätt chokladen.
Blanda de torra ingredienserna med mandeln och rör ner dem i smeten till en deg.
Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar och ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärme tills de är genomtorra och knapriga.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0