Urgod efterrättspaj!

Här är en av vardens saftigaste, mjukaste godaste pajer! När jag först löste detta recept var jag mycket skeptisk till den konsvererade ananasen. Annars tycker jag inte om koneverade frukter, tycker det är för sött och smakar falskt. Men i den här pajen är det gudomligt!

Saftigaste Ananaspajen:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 st ägg
2 dl créme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Sätt ugnen på 175°. Blanda, gärna i matbredare, samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.

Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i ugnen i ca 40 minuter.

Servera pajen något avsvalnad med en kula vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0