Paj är gött

Hej på er! Jag har haft en mycket fin dag och lagat en mycket fin middag! Jag gjorde nämligen en spenat fetaostpaj med filodeg. Den va himla pillig, filodegen gick sönder, blev bränd och hela härligheten.. Men god blev den iaf! Fick inspirationen från Jamie Olivers paj som ni kan hitta här: http://www.recept.nu/1.317634/jamie_oliver/paj_pizza/agg_mejeri/jamie_olivers_spenat_och_fetaostpaj.Jag älskar både spenat och fetaost, så den här pajen passade mig perfekt! Dock skulle jag föredragit med vanligt pajskal. Här kommer receptet:


Grekisk inspirerad spenat & fetaost paj:
4 lager filodeg (ca 270 gram)
4 ägg
300 gram fetaost
450 gram fryst, tinad spenat
Några nypor Peppar/Salt/Oregano/Paprikapulver/Cayennpeppar
Olivolja
Färsk oregano (kan uteslutas)

Börja med att tina upp spenaten och filodegen(ifall man använder fryst).
Blanda ihop ägg, fetaost och kryddor med en gaffel.
Stek spenat i ungefär 1msk olivolja.. Blanda i äggsmeten.
Ta ett bakplåtspapper. Skölj och skrynkla under rinnande vatten för att göra mer rörligt. Lägg det på arbetsytan.
Lägg på ett lager filodeg på bakplåtspappret, se till att arean av filodegen är större än stekpannan. Ringla över olivolja och paprikapulver. Lägg på ett nytt lager filodeg sen Olja, paprikapulver. Nytt lager. På sista lagret använder du Cayennpeppar istället för paprika. Totalt 3-4 lager. Oroa er inte för hur det ser ut.
Dra över bakplåtspappret med filodegen i en stekpannan ungefär 26 cm diameter.
Häll i äggblandningen. Vik över degen som sticker utanför stekpannan så att äggblandningen blir täckt. Ta bort överflödigt bakplåtspapper.
Sätt stekpannan på spisen i 2-3 minuter för att skapa en krispig yta. Strö färsk oregano och paprikapulver över.
Sätt in pajen i ugnen för att bli klar (glöm inte att använda en stekpanna som tål ugnen).
Klar efter cirka 15-20 minuter i 200 grader.
Ta bort bakplåtspappret. Servera med en fräsch sallad!
ENJOY!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0