Syltrutor!

Goda syltrutor som är en bra balans mellan söt och syrligt. Original receptet var för lingonsylt men eftersom vi hade så mycket hallonsylt hemma använde jag det och minskade sockermängden lite. Jag hade ingen långpanna så jag använde en vanlig pajform och sen delade de i fyrkanter. Servera precis när de har kallnat.
Peace!

Hallonsyltrutor:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl sylt
Strössel:
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker (om ni använder söt sylt ta bara 1/2 dl)
1/2 tsk vaniljsocker
50 g smör

Sätt ugen på 200°C: Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i detta. Tillsätt ägget och blanda allt.
Tryck ut degen i en smord liten långpanna ca 20x30. Fördela sylten över degen.
Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till strösslet. Smällt smöret och häll över det och blanda. Bred havregrynsmassan över sylten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0